eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Pohled do minulosti aneb oslava Zlatanova odchodu

Autor:
Datum: 18. 5. 2013

Zlatan Ibrahimovič vždy byl, je a bude ostře sledovaná persona. Zaujal už na startu kariéry v nizozemském Ajaxu Amsterdam. Ještě neměl agenta a s přispěním tehdejšího spoluhráče Maxvella se pokoušel dostat pod křídla Mina Raioly.

Při prvním setkání se ho uznávaný zástupce světových hvězd zeptal, zda si o sobě myslí, že je velkých fotbalista. „Jsem Zlatan, syn boží,“ zněla suverénní odpověď. Nicméně i přes tuto památnou větu vznikla velmi plodná spolupráce pro obě strany.

Zatímco Raiola mohl být spokojený, v Ajaxu byl vztah spoluhráčů s arogantním Švédem o něco horší. Traduje se, že se mladý Zlatan choval tak, jako by mu patřila celá holandská metropole, což se projevovalo také v kabině. Mnoho přátel na život a na smrt v ní samozřejmě nenašel.

Když se o Zlatana začal zajímat Juventus Turín, rozhodně spoluhráči doufali, že transfer vyjde a jejich přání se stalo otcem myšlenky. O párty, která následovala jako oslavu odchodu Ibrahimoviče směr Turín, se ještě dnes povídá po amsterdamských barech. Mimochodem jim velel „nějaký“ Rafael van der Vaart.

-Jiří Kunášek-

(foto: ligue1.com)

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace