eFotbal premiership milujufotbal fotbal.hattrick.cz golfdigest probasket sportwin dokonalazena

Statistiky Zlatana v letošní sezoně? Dává jeden gól za druhým

Autor:
Datum: 1. 2. 2014
NEPOUŽÍVAT!!!

Při své premiérové sezoně vrátil Zlatan Ibrahimovič po dlouhých devatenácti letech Paris Saint-Germain na trůn pro krále francouzského fotbalu. Navíc nasázel rovných 30 gólů a stal se suverénně nejlepším střelcem soutěže. Střeleckou formu si přenesl i do následujícího ročníku. Čísla hovoří jasnou řečí.

Švédský kanonýr se postaral přesně o třetinu gólů PSG, který kráčí za obhajobou titulu v Ligue 1. S omnácti přesnými zásahy se vyhřívá na čele tabulky střelců, se slušným odstupem se na něj dívá jeho parťák Edinson Cavani i hvězda Monaka Radamel Falcao.

Herní pohodu si Ibrahimovič přenáší také do Ligy mistrů. V pěti duelech základní skupiny nastřílel hned osm branek a vyrovnal dosavadní maximum čtveřice Ruud van Nistelrooy, Hernán Crespo, Filippo Inzaghi a Cristiano Ronaldo.

A reprezentace? Stejná písnička. Švédskou reprezentaci svými trefami dovedl až do baráže o postup na letošní mistrovství světa. Ve střeleckém souboji s Cristianem Ronaldem ale prohrál a v Brazílii si tak zahrají Portugalci.


Statistiky Zlatan Ibrahimoviče v sezoně 2013/2014:

Francouzská liga
22 zápasů = 18 gólů

Francouzský pohár
2 zápasy = 3 góly

Liga mistrů
5 zápasů = 8 gólů

Reprezentace *
Kvalifikace MS 2014: 5 zápasů = 4 góly
Přátelské zápasy: 1 zápas =1 gól

* zápasy odehrané od druhé poloviny loňského roku


-pha-
zdroj foto: isifa.com/SIPA

Reklama


Komentáře


Leave a Reply

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace